Підземку в центрі Сум, куди вже вклали мільйони, мало не зроблять заново?

04.07.2021

На минулому тижні мер Сум проінспектував ремонт підземного переходу біля фонтану Садко, на перехресті вул. Харківської та Героїв Сумщини. Роботи тут були припинені кілька років тому. І в цьому році, як і раніше, не дивлячись на вже проведений ремонт, у переході знову стояла вода. І ось влада знову поставила собі за мету зробити цей об’єкт інфраструктури функціональним і комфортним…

«Ми плануємо відновити перехід, щоб жителі могли користуватися ним комфортно і безпечно. На виконання робіт виділено 2,8 млн грн (кошти муніципального бюджету) і 2,5 млн грн (субвенція з держбюджету), – розповів Олександр Лисенко. – Зараз на об’єкті ведуться загальні інженерні роботи.

Є багато звернень від художників, які хотіли б після ремонту організовувати тут свої виставки. Тому ще одна наша задача – розширити функціонал переходу. Важливо максимально використовувати можливості, які дає цей об’єкт».

Так і хочеться поцікавитися: чи буде цей, енний за рахунком, ремонт остаточним? Або в перехід будуть вкладати раз у пару-трійку років по два-три-п’ять мільйонів?

До слова, судячи з усього, роботи виконуються згідно з проведеним ще у 2020 році тендером на його капітальний ремонт за 5,75 млн грн. Виграло торги ПП «Рембудсервіс «Комфорт-П». В одному з додатків перераховані ремонтні роботи, які будуть виконані в переході: відбиття штукатурки, демонтаж пандусів і плит, облаштування нових ступенів, шпаклівка, гідроізоляція стелі та стін, облицювання стін гранітними плитами… Як бачимо, його мало не зроблять заново…

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: