Викладач Сумської духовної семінарії став священником

05.07.2021

4 липня, в Неділю 2-гу після П’ятидесятниці, всіх святих, у землі Руській просіявших, Високопреосвященніший митрополит Сумський і Охтирський Євлогій очолив Божественну літургію (напередодні – всенічне бдіння) у Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Суми. Владиці співслужило соборне духовенство.

Після читання Святого Євангелія Архіпастир звернувся до присутніх із проповіддю про покликання перших апостолів, їхнє служіння, а також про християнський подвиг наших святих співвітчизників – всіх святих, просіявших на землі Руській, тобто на теренах історичної Київської Русі, у всі періоди її християнської історії – від Хрещення у Київській купелі за часів рівноапостольного князя Володимира до наших часів.

За богослужінням традиційно були піднесені молитви за мир в Україні, про позбавлення від пандемії коронавірусу, за лікарів, за єдність Святого Православ’я.

За Божественною літургією відбулася пресвітерська хіротонія – на ступінь священника піднесено викладача Сумської духовної семінарії та її випускника диякона Павла Федоришина. Отець Павел продовжив священницьку династію: за богослужінням співслужили його батько і тесть, також священники і клірики Сумської єпархії.

Наприкінці відбулося славлення всім руським святим: проспівані тропар і кондак, прочитана молитва. Під спів величання святим митрополит Євлогій благословив народ іконою святих, що просіяли на землях Русі.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: