Конотопський “Авіакон” завершує капітальний ремонт вертольота Мі-17В-5 для Афганістану

06.07.2021

Держпідприємство «Конотопський авіаремонтний завод« Авіакон »завершує капітальний ремонт вертольота Мі-17В-5 за контрактом з Агентством підтримки і закупівель НАТО (NSPA). Незабаром машина буде передана Національному повітряному корпусу Афганістану.

Про це повідомляє прес-служба заводу «Авіакон».

Раніше цей контракт викликав велику істерію у представників російського холдингу “Вертольоти Росії”.

«Українські підприємства ризикують життям американських і афганських військових!», – так прокоментувала прес-служба російського холдингу інформацію про це контракті.

«Цей ремонт слід вважати нелегітимним, оскільки він буде виконаний без участі і контролю з боку розробника (АТ« НЦВ Міль і Камов ») і виробника (АТ« КВЗ ») даного типу вертольотів», – написали в прес-службі холдингу.

Однак NSPA і США, які свого часу за власні кошти придбали близько восьми десятків російських вертольотів для армії Афганістану, російські бажання і мрії мало цікаві. Адже іншого виконавця такого ремонту (не з РФ) вони шукають ще з 2015 року.

У прес-службі підприємства констатують, що ремонт вже закінчується. Контракт був укладений з Агентством підтримки і закупівель НАТО (NSPA), за участю Державної компанії з експорту та імпорту продукції і послуг військового та спеціального призначення «Укрспецекспорт» в інтересах Національного повітряного корпусу Афганістану. В даний час, після проведеного складання і відпрацювання систем, закінчується етап підготовки вертольота до проведення наземних і льотних випробувань. Роботи ведуться з дотриманням графіка ремонту під контролем представників NSPA. Остаточну технічне приймання та надання замовнику вертольота заплановано на другу декаду липня.

Чітке виконання підприємством договірних зобов’язань за цим контрактом, вже в цьому році, дозволило розширити портфель замовлень на виконання капітального ремонту вертольотів Мі-17В-5 з Агентством підтримки і закупівель НАТО (NSPA).

Нагадаємо, раніше «Флот 2017» повідомляв, що на ДП «Конотопський авіаремонтний завод« Авіакон »провели капітальний ремонт і модернізацію вертольота Мі-8МТВ і передали його в Збройні сили України.

Також, групи бойового управління вертольотами і авіанавідники на одному з аеродромів Донецької області, в районі проведення операції Об’єднаних сил, провели тренування по бойовій підготовці. На аеродромі військовослужбовці практикувалися в наведенні Мі-8 на наземні цілі і умовно «знищувати» противника.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
04.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 46 вибухів
04.05.2024 Оголошено аукціон з приватизації ЄМК ДП «Сумський експертно-технічний центр Держпраці»
04.05.2024 На Сумщині відбулося засідання консультативної ради у справах ветеранів війни
04.05.2024 На Шосткинщині ліквідували пожежу, яку спричинив ворожий обстріл
04.05.2024 У Сумах патрульні затримали водія ВАЗ напідпитку
04.05.2024 На Сумщині внаслідок обстрілів пошкоджено три приватні будинки, три домогосподарства та господарчу споруду

Коментарі: