У сумському сквері «Дружба» замість кафе хочуть побудувати 9-поверхівку

06.07.2021

У минулому році Сумська міськрада дав добро на розробку містобудівної документації «Детальний план території на земельній ділянці в провулку Зіновія Красовицького, 1а, у м. Суми». Ініціатором такого кроку був фізособа-підприємець, який орендує вказану землю площею 0,1375 га вже багато років, передає shans.com.ua.

Представник міськуправління архітектури Анатолій Смолянінов тоді так пояснював необхідність розробки ДПТ: «Ще в 2012 році було прийнято рішення про розміщення на цьому місці кафе, були внесені відповідні зміни в генплан міста Суми. Ескізний проект розглядався на містобудівній раді, але з якоїсь причини до сих пір не був реалізований. Щоб вирішити питання, як саме розмістити об’єкт, впорядкувати прилеглу територію, як будуть проходити під’їзні шляхи, – управління архітектури та вирішило, що краще розробити для цього детальний план. А заодно можна буде провести громадське обговорення щодо актуальності даного об’єкта».

ТОВ «АРХДИЗАЙНСТУДІЯ», автори нашумілого величезного торгово-офісного центру прямо на р. Стрілка на Набережній р. Стрілки, вирішили продовжити свою справу. Тепер у сквері «Дружба» вони (разом з орендарем землі) пропонують замість кафе побудувати 9-поверхівку!

До слова, громадське обговорення цього шедевра пройде сьогодні о 14.00 у центрі адмінпослуг на вул. Горького, 21.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: