Винесли вирок 26-річному жителю Сумщини, який пограбував і вбив знайомого

07.07.2021

Сумською обласною прокуратурою в суді апеляційної інстанції доведено вину 26-річного жителя м. Кролевець, який спочатку позбавив життя свого знайомого, а потім обчистив його кишені.

Подія сталась 4 липня 2019 року в м. Кролевець. Під час спільного вживання алкогольних напоїв між обвинуваченим та його знайомим на побутовому ґрунті розпочалась сварка, під час якої молодший схопив дерев’яну палку, яка стояла в будинку біля груби, та наніс нею близько п’яти ударів по голові приятеля. Після чого забрав у нього 150 грн, які випали з кишені, та банківську картку, на якій був написаний пін-код. У той час, коли 47-річний потерпілий помирав у будинку, обвинувачений зняв з його картки 4 тис. 700 грн, які витратив на власні потреби.

За вироком суду першої інстанції обвинуваченого визнано винним у інкримінованих злочинах та, приєднавши невідбуту частину покарання за попередній злочин, засуджено до 11 років позбавлення волі. Засуджений звернувся до апеляційного суду, він наполягав на скасуванні цього рішення, однак Сумський апеляційний суд залишив вирок без змін.

Дії засудженого кваліфіковано за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство), ч. 1 ст. 357 (викрадення офіційних документів, вчинене з корисливих мотивів) та ч. 1 ст. 185 (крадіжка) КК України.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: