Сумчани виступили проти 9-поверхівки у сквері «Дружба»

07.07.2021

Учора в Сумах відбулося громадське обговорення містобудівної документації «Детальний план території на земельній ділянці в провулку Зіновія Красовицького, 1а, у м. Суми». Відповідно до неї, на ділянці пл. 13,75 сотки, яка свого часу булп передана підприємцям в оренду під будівництво кафе, тепер пропонується побудувати 9-поверховий житловий будинок. Він розміститься відразу за внутрішньою дорогою скверу, недалеко від місцевого озерця.

Мешканці сусідніх житлових будинків, яких зібралося на слухання більше 30 чоловік (!), висловилися категорично проти такої ідеї. Їх влаштовує кафе, але не багатоповерхівка. Проблеми ж, які піднімають люди, знайомі: що робити з парковками для вже трьох існуючих будинків, та ще й нового? Куди саме будуть заїжджати авто? На думку людей, для розміщення всього, що запропонували архітектори, просто немає місця. А якщо під’їзд до нового дому зроблять з боку скверу, то його доведеться розширювати. За рахунок скверу? Загалом, питань чимало.

Тому в якості резолюції слухань прийняли наступне: ДПТ громадськість не погодила. Для подальших переговорів буде створена погоджувальна комісія, якій і належить прийняти остаточне рішення.

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
19.05.2024 Біля сервісних центрів МВС Сумщини з’являться мобільні укриття
19.05.2024 Шосткинський «Колос» поступився у першому матчі цьогорічного Чемпіонату Сумщини з футболу
19.05.2024 У Лебедині відбувся благодійний захід “Здоровій родині — здорова дитина!”
19.05.2024 Сумчанка виграла турнір з боксу в Угорщині
19.05.2024 Сумчани відзначилися на Кубку України з кінного спорту
19.05.2024 У Хотінській громаді внаслідок мінометного обстрілу поранено 64-річного чоловіка

Коментарі: