Сумські опозиціонери: Найгірші прогнози щодо недосконалості і непрозорості земельного закону збуваються вже сьогодні

09.07.2021

Законом, який дозволив продаж землі, скористаються західні агрохолдинги, а українці не зможуть придбати землю, і навіть втратять ту, яку мають. Таку думку в ефірі телеканалу АТВ висловив депутат Сумської облради від ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ – ЗА ЖИТТЯ Борис Пересадько.

Опозиціонер переконаний, що нові закордонні господарі нашої землі не дбатимуть про пересічних українців. І найгірші прогнози щодо недосконалості і непрозорості земельного закону збуваються вже сьогодні.

«Під час депутатського прийому у Роменському районі до мене звернулися жителі с.Біловоди. Агрофірма, яка орендує землю на території населеного пункту, відмовилася від частини землі для того, щоб по 2 га отримали працівники соціальної сфери. Але люди не можуть оформити документи, які пропадають десь у земельному кадастрі. Згодом з’ясувалося, що у цієї землі вже є нові власники, які жодного відношення до Сумщини не мають», – розповів Борис Пересадько.

Замість того, щоб провести інвентаризацію всіх земель, дати можливість громадянам реалізувати конституційне право на отримання 2 га землі, провести референдум щодо відкриття ринку землі, влада зробила все навпаки.

«Чинне земельне законодавство ще можна вдосконалити, щоб воно гарантувало рівні і прозорі умови набуття права власності на землю. Та на це потрібна політична воля влади», – резюмував депутат.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: