На Сумщині із директорами шкіл обговорили реформи системи загальної середньої освіти

09.07.2021

8 липня у департаменті освіти і науки Сумської ОДА провели онлайн-зустріч із директорами, заступниками директорів та вчителями пілотних класів закладів загальної середньої освіти.

«Ключовим завданням Міністерства освіти і науки України у 2021 році є продовження реформи системи загальної середньої освіти. Основним питанням залишається наступність між початковою та основною школою. Новий підхід до викладання, зміст шкільної освіти, її напрямки є філософією Нової української школи», – наголосила директор департаменту Вікторія Гробова.

У процесі роботи обговорено проблемні питання та готовність учителів розпочати навчання з 1 вересня 2021 року за новим Державним стандартом базової середньої освіти. Усі педагоги пройшли курси підвищення кваліфікації, організовані за підтримки Міністерства освіти та науки України. Зокрема, враховано потребу та пропозиції щодо організації додаткових курсів підвищення кваліфікації.

Із директорами закладів освіти також обговорено питання щодо визначення потреб у матеріально-технічному забезпеченні закладів освіти – учасників проєкту для впровадженя методик Нової української школи (5-6 класи).

Начальник відділу фінансово-ресурсного забезпечення Департамену освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації Алла Шамрай розповіла, що обсяг субвенції на закупівлю комп’ютерного та мультимедійного обладнання, пристосування для навчальних кабінетів, засобів навчання, у тому числі навчально-методичної та навчальної літератури, зошитів з друкованою основою, у тому числі їх електронних версій та з аудіосупровідом для закладів загальної середньої освіти, що є учасниками пілотного проєкту, становить 271,325 тис гривень.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: