На Сумщині функціонує 17 мобільних бригад соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі

09.07.2021

Про це повідомила заступник голови Сумської облдержадміністрації Вікторія МЕДВІДЬ під час засідання у форматі «круглого столу» «Актуальні питання розбудови системи захисту постраждалих від домашнього насильства на Сумщині».

За її словами, такі бригади діють в Конотопській, Путивльській, Новослобідській громадах Конотопського району; Чернеччинській та Охтирській громадах Охтирського району, Андріяшівській, Синівській та Хмелівській громадах Роменського району, Білопільській, Ворожбянській, Краснопільській, Річківській та Миколаївській селищній громадах Сумського району і Глухівській, Березівській, Есманьській та Ямпільській громадах Шосткинського району. Крім того, працює 1 спеціалізована служба первинного соціально-психологічного консультування осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі у Зноб-Новгородській селищній громаді Шосткинського району.

«Фінансування зазначених спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб здійснюється за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів без залучення міжнародних або інших громадських організацій», – розповіла Вікторія Медвідь.

Крім того, у місті Суми діє сектор протидії домашньому насильству Сумського районного управління поліції, а також мобільні групи реагування на факти вчинення домашнього насильства на території обслуговування Шосткинського районного управління поліції та Конотопського районного відділу поліції.

«З початку року структурні підрозділи з питань соціального захисту населення районних державних адміністрацій, міських рад отримали 1784 звернення/повідомлення про скоєння домашнього насильства, в тому числі стосовно жінок – 1611, чоловіків – 159, дітей – 14, з них 17 осіб з інвалідністю. До органів поліції, згідно з отриманою інформацію, за цей період надійшло 2676 звернень, – говорила заступник голови облдержадміністрації. – Ці цифри шокують, і наше спільне завдання – у рамках таких «круглих столів» в тому числі говорити про це, не замовчувати. Адже за кожним таким зверненням – понівечені долі людей, і що найстрашніше, дітей».

Участь у заході також взяли керівник проектів Фонду народонаселення ООН Костянтин БОЙЧУК, директорка представництва Health Right International, виконавча директорка Міжнародного благодійного фонду (МБФ) «Українська фундація громадського здоров’я» Галина СКІПАЛЬСЬКА, депутати обласної ради, керівники Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: