Залишилися без ангіографа і доріг: Мер Сум наїхав на ексгубернатора Хому

12.07.2021

Ангіограф, який повинен був бути поставлений у центральну міську лікарню, передали Шостці. Про це стало відомо сьогодні, 12 липня, під час апаратної наради в мерії.

За словами мера Сум, таке розпорядження наостанок перед відходом підписав голова Сумської ОДА Василь Хома.

– Як одна людина може таке вирішувати, це ж державна програма? – дивувався мер. – Також він перерозподілив наші 50 млн грн на ремонт проспекту Лушпи, теж на Шостку.

Як повідомила начальниця міського управління охорони здоров’я Олена Чумаченко, відповідно до програми «Велике будівництво» по ремонту та оснащення приймальних відділень невідкладної допомоги в опорних лікарнях в Сумську область повинні бути поставлені ангіографи для всіх 7 опорних лікарень. Але в цьому році закуплено всього один, який повинен був бути поставлений у нашу ЦМЛ. З огляду на те, що в північному регіоні в жодній лікарні немає ангіографа, НСЗУ вийшла з пропозицією до Міністерства охорони здоров’я зробити перерозподіл і цей ангіограф вирішили направити саме в Шостку. Чи будуть у наступному році закуплено ангіографи згідно з цією програмою – невідомо.

“Ми підготували звернення до голови Сумської обласної державної адміністрації, що той ангіограф, який є в нашій центральній міській лікарні, його потужностей не вистачає в зв’язку з відкриттям нових відділень. Сподіваємося, що якось зможемо вплинути на цю ситуацію”, – повідомила посадовиця.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: