Військова з Глухова змінила акушерство на порятунок поранених воїнів ЗСУ

12.07.2021

Людмила Ясененко – військовий медик, якій доводиться фактично з лінії вогню витягувати воїнів ЗСУ з окопів, щоб згодом доставити їх в госпіталь.

У 2020 році вона отримала орден за захист Авдіївки і стала лауреатом премії в Глухові під назвою “Професіонал року”. Жінку назвали “бджілкою” на Донеччині. Людмила ще в лютому 2016 року прийшла до 16-го територіального батальйону і відразу ж опинилася в Авдіївки, коли там почалися запеклі сутички за промислову зону. Про це повідомляє kolo.news

До цього Ясененко протягом десяти років працювала в перинатальному центрі акушеркою (у Полтаві), але вирішила звільнитися, щоб піти добровольцем на Донбас, де не вистачає медиків. Батьки були шоковані і спочатку не дзвонили їй, але тепер з нею телефонують і хвилюються. Якось їй довелося рятувати добровольців з “Правого сектора”, включаючи її товариша і його друга. Вони були важко поранені і втратили багато крові. Тому кожного врятованого українського захисника забути неможливо.

“Мені довелося бинтувати Сергія повністю, адже був дуже посічений, мав відкритий перелом лівої ноги. Я розважала його, намагалася жартувати. І після того, як ми відбули з місця, де перев’язували бійця, туди через сім хвилин впала 120-та міна. Тобто в тих умовах не можна втрачати жодної хвилини“, – зізналася Людмила.

А одному бійцю куля влучила в потилицю. Але хірургам після 10-11 годин у лікарні не вдалося його врятувати. Після інтерв’ю їй наступним днем потрібно було відправитися в Глухів – місце дислокації її військового підрозділу. І Ясененко розповіла, що їй набагато спокійніше, де гримить. Жінка не втомлюється від війни і продовжує рятувати українців на передовій.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: