На Сумщині від пожежі рятували житловий будинок та сінник

12.07.2021

11 липня о 05:33 до Служби порятунку «101» надійшла інформація про пожежу розташованих під одним дахом гаражу та господарчої споруди в с. Кучерівка, Есманської об’єднаної територіальної громади.

На гасіння виїхала місцева пожежна команда із даного села. Також подолавши відстані близько 9 та 17 км, на місце виклику прибули чергове відділення 34-го державного пожежно-рятувального просту із смт Есмань та відділення чергового караулу 10-ї державної пожежно-рятувальної частини із м. Глухів.

Оскільки пожежу виявили запізно, то по прибутті на місце виклику було встановлено, що вогонь вже охопив покрівлю споруд по всій площі. Виникла загроза для розташованого поруч сінника з 3-ма тонами сіна та житлового будинку, що знаходився неподалік від осередку горіння. Приборкання пожежі потребувало значної кількості води, тому автоцистерни дозаправлялися від водонапірної башти, розташованої в 1 км від місця пожежі.

О 06:05 спільними зусиллями вдалося локалізувати полум’я та відвернути небезпеку від сінника і будинку. Щоб повністю приборкати вогонь довелося розбирати обгорілі конструкції для виявлення прихованих осередків горіння. О 07:54, використавши близько 12 т води, пожежу ліквідували.

Всього на гасіння від Державної служби України з надзвичайних ситуацій залучалося 7 чоловік особового складу та 2 одиниці техніки, 1 працівник та 1 одиниця техніки від місцевої пожежної команди.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: