У мешканки Шостки стоматолог під пломбою виявив кліща

13.07.2021

Випадок, який стався з Ларисою, дуже важко пояснити, але факт залишається фактом, пише Шостка.інфо.

А передісторія така. У минулому році мешканка Шостки двічі лікувала один і той же зуб. Спочатку навесні звернулася до приватного стоматолога, а в грудні – у стоматполіклініку (зуб все-таки турбував, але там сказали, що все нормально). На минулому тижні вона знову відвідала приватного зубного лікаря.

«… Мені прибрали пломбу, а потім доктор каже: «Щось тут чорненьке. Якась лапка», – розповідає Лариса. Пізніше в лабораторії встановили, що це кліщ, природно, неживий.

Лариса здала аналіз крові на кліщовий бореліоз (хвороба Лайма). Аналіз виявився позитивний. Тобто кліщ заразив жінку бореліозом, і вона перенесла захворювання в легкій формі. За її словами, раніше відчувала якесь нездужання, була підвищена температура, болі в колінному суглобі, які не знімалися знеболюючими таблетками, порушення кальцієвого обміну… У лікарню жінка не зверталася.

«Звідки взявся кліщ, невідомо», – каже Лариса. Вона намагалася поспілкуватися з приватним стоматологом, у якого перший раз лікувала нещасливий зуб, але спілкування не вийшло: «Лікарка взбісилася. Мовляв, у чому я її звинувачую, вона десятки років працює». Доктор припустила, що кліщ міг проникнути через ясна…

У лікарні Ларисі сказали: навіть мертвий кліщ виділяє токсини.

Сьогодні жінка відчуває себе добре, пред’являти претензії стоматологам не буде. Собі дорожче.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: