На Сумщині влаштували благодійні концерти, щоб допомогти хворій дитині

14.07.2021

У Білопіллі 14 липня влаштували концерти, під час яких збирали гроші на лікування дитини. Мешканка Білопілля — трирічна Єва Дубінчина має діагноз — пухлина головного мозку. Про недугу дівчинки її родичі повідомили в соцмережі.

Місцевий гурт “Партак Тарабанов” розпочав свій виступ у центрі міста близько 10.30.

“Дізналися, що дівчинка захворіла, вирішили допомогти. У нас є досвід, апаратура та репертуар. Гратимемо, поки будуть люди. Про акцію оголосили за три дні в соцмережах”, — сказав учасник гурту Максим Фоменко.

Вартість операції становитиме від 100 до 150 тисяч гривень. Про це Суспільному розповіла бабуся дівчинки Людмила Дацковська.

“У неї тиждень боліла голова. Поїхали до Сум, там зробили МРТ — встановили цей діагноз. Хвороба прогресує дуже швидко. Минулої п’ятниці її госпіталізували до київського інституту нейрохірургії ім. Ромоданова. На наступному тижні планується операція з видалення пухлини”, — розповіла вона.

Концерт тривав чотири з половиною години. За цей час вдалося зібрати майже 5,5 тис. грн. Гурт не вперше проводить подібні акції. У 2020 році збирали кошти на лікування онкохворої Злати Лисенко. Тоді в Білопіллі та Ворожбі також влаштували ярмарок та акцію.

“Сьогодні бачили Злату. Радість неперевершена. Вона підійшла — нам подякувала”, — розповів учасник гурту “Партак Тарабанов” Олександр Макаренко.

Також, щоб допомогти Єві, 14 липня концерт організували працівники культури Білопільської громади. Під час акції вдалося зібрати понад 9,6 тис. грн, повідомили на сторінці відділу культури та туризму Білопільської міської ради.

suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: