386 тис. грн. – така сума штрафів за порушення норм габаритно-вагового контролю на Сумщині у першому півріччі 2021 року

14.07.2021

Про це повідомив начальник відділу надання адміністративних послуг у Сумській області Слобожанського міжрегіонального управління Укртрансбезпеки В’ячеслав ГЕТУН.

В’ячеслав Гетун наголошував, враховуючи те, що Сумська область є аграрним регіоном і спеціалізується на вирощуванні зернових культур, руйнування дорожнього покриття відбувається саме під час перевезення зерна великоваговими транспортними засобами з перевищенням вагових обмежень.

Слобожанським міжрегіональним управлінням Укртрансбезпеки, відповідно до Постанови КМУ від 27 червня 2007 року № 879 «Про заходи щодо збереження автомобільних доріг загального користування», здійснюється габаритно-ваговий контроль 3 комплексами ДП «Сумський облавтодор».

Державні інспектори управління Укртрансбезпеки спільно з представниками ДП «Сумський облавтодор» кожного дня здійснюють габаритно-ваговий контроль. За перше півріччя 2021 року перевірено 1211 великовагових транспортних засобів, виявлено 43 порушення з ваговим та 4 з габаритними обмеженнями, складено 47 актів перевірки під час виконання перевезень. Винесено 35 постанов та накладено штрафних санкцій на суму 385900 грн., згідно з вимогами статті 60 Закону України «Про автомобільний транспорт». Нараховано плату за проїзд дорогами України з перевищенням вагових обмежень – 5229 євро.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: