Двох жителів Сумщини вирили у незаконному вирощуванні коноплі

15.07.2021

У ході проведення оперативно-профілактичної операції «Мак-2021», що триває до кінця вересня, працівники поліції виявили двох громадян, які вирощували на свої присадибних ділянках нарковмісні рослини.

У першому випадку до співробітників Сумського районного управління поліції надійшло повідомлення від небайдужих громадян про те, що житель обласного центру на своїй присадибній ділянці вирощує коноплю. Прибувши за вказаною адресою, поліцейські й справді виявили три ділянки, де росло 11 рослин коноплі.

У ході обшуку за місцем мешкання 42-річного раніше судимого громадянина співробітники Роменського районного відділу поліції виявили 25 рослин коноплі на його присадибній ділянці. Усе виявлене працівники поліції вилучили та направили на експертизу.

За даним фактом у поліції відкрили кримінальні провадження за ч. 1 ст. 310 «Посів або вирощування снотворного маку чи конопель» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від ста до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: