На території Сумського онкодиспансеру демонтують старі будівлі

16.07.2021

Роботи на території КНП СОР «Сумський обласний онкологічний диспансер» тривають повний робочий день. Їх веде одна з будівельних компаній міста у рамках благодійної допомоги. Приблизний об’єм демонтажних робіт складає 650 тисяч грн.

На даний час уже демонтовано будівлю аварійного відділення дерматовенерології і з майданчика вивозиться сміття. Загалом же планується знести чотири будівлі – ще одне відділення дерматовенерології, хіміотерапевтичне відділення та лабораторію. Вони знаходяться в жахливому стані і не підлягають реконструкції чи ремонтам. Також демонтуватимуться інженерні споруди, теплотраса, каналізація та мережа водопостачання, які згодом будуть прокладені з нуля.

Головний лікар онкодиспансеру Володимир Шевченко говорить, що нині до онкологічної служби області прикута велика увага.

«Ситуація з онкологічними захворюваннями погіршується в усьому світі, й Україна – не виключення. Додала проблем ще й пандемія коронавірусу. Наразі на Сумщині 35 тисяч онкохворих. Для них мають бути створені комфортні умови лікування та перебування у закладі. Тож для себе ми обрали три основні напрямки розвитку онкологічної служби: технологічне покращення лікування пацієнтів, зовнішній благоустрій території і будівництво нових відділень, внутрішні капітальні ремонти існуючих приміщень», – наголосив лікар.

Сумський онкологічний диспансер був збудований у 1946 році і закладу були передані будівлі, які зводилися ще за часів першої світової війни полоненими австроугорцями.

На місці демонтованих будівель та мереж створять паркову зону, стоянку для авто, замінять паркан, зведуть нові споруди. До медмістечка зроблять два в’їзди. Адміністрація закладу переїде до відреставрованого колишнього нефрологічного відділення СОКЛ. Будівля, яка була зведена 1895 року, є пам’яткою архітектури місцевого значення. Свого часу вона входила до комплексу земської лікарні, тому вона має бути збережена.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: