Інноваційними технологіями сумських освітян зацікавились у ЗСУ

16.07.2021

14 липня Сумський державний університет відвідала робоча група у складі командирів артилерійських і ракетних бригад, начальників артилерії оперативних командувань, на чолі з начальником управління ракетних військ і артилерії Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-майором Андрієм МАЛІНОВСЬКИМ.

Гості ознайомились з інноваційними технологіями навчання, а саме – можливостями лабораторії віртуальної та доповненої реальності «Ulab», а також із сучасними науково-технічними розробками вчених університету.

Зокрема, офіцерам-артилеристам були представлені характеристики спеціалізованого програмного забезпечення – «Комп’ютерний артилерійський полігон» (КАП), призначеного для проведення теоретичних і практичних занять в ході підготовки офіцерів-артилеристів, проведення тренувань зі стрільби та управління вогнем, формування практичних навичок управління вогнем артилерійської батареї (взводу), контролю та оцінки якості знань і практичних навичок, відповідно до «Правил стрільби і управління вогнем» та «Курсу підготовки артилерії Збройних Сил України», що дозволяє підвищити ефективність, скоротити час та зменшити витрати па бойову підготовку офіцерів-артилеристів. Зазначена розробка вже впроваджена СумДУ у декількох військових частинах, що мають у своєму складі артилерійські з’єднання, разом з тим, вона має потенціал для більш широкого використання у ЗСУ.

Візит представників управління ракетних військ і артилерії ЗСУ до м. Суми відбувається у рамках проведення науково-практичної конференції на базі Науково-дослідного центру бойового застосування ракетних військ і артилерії Збройних Сил України.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: