За участі та ініціативи обласних опозиціонерів у Шостці будуть покращені умови лікування та реабілітації ветеранів і учасників АТО

21.07.2021

За останні декілька років при підтримці депутатів обласної ради від ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ – ЗА ЖИТТЯ Володимира Пилипейка та Миколи Войтенка в установи та заклади Шостки було вкладено близько 10 млн грн. Ці кошти йшли на об’єкти комунальної, медичної та освітньої галузі.

Зокрема, чи не найбільшу суму було витрачено на дитячий протитуберкульозний санаторій, який згодом став непотрібним державі через недолугу медичну реформу. Другий її етап не передбачає фінансування санаторіїв Національною службою здоров’я України. Відтак залишилася нефункціональною повністю відремонтована будівля із оновленою покрівлею, зробленими ремонтами, заміненими 165 вікнами. За кошти опозиціонерів тут було облаштовано систему відеоспостереження, встановлено пожежну сигналізацію, проведено ремонт практично всіх приміщень закладу, придбано медичне обладнання.

«Для нас, депутатів, обраних від Шостки, є дуже важливим функціонування усіх соціальних закладів у місті – лікарень, навчальних закладів, санаторіїв, бо це і робочі місця, і податки, і комфорт жителів. Ми стоїмо на захисті соціальних об’єктів, тому не лише «вибиваємо» кошти з бюджету, а й на законодавчому рівні відстоюємо права шосткинців», – наголошує Володимир Пилипейко.

Наразі гостро стоїть питання щодо роботи відділення госпіталю ветеранів у Шостці. Аби його зберегти, опозиціонери запропонували перенести його до колишнього дитячого протитуберкульозного санаторію. Бо у госпіталі не проводяться лабораторні, функціональні та рентгенологічні дослідження, ультразвукова діагностика. Через те, що працює лише два лікаря, немає можливості надавати цілодобову лікарську допомогу. Також є проблеми щодо пожежної безпеки і у лютому поточного року були виявлені численні порушення у цьому напрямку. Тож умови перебування ветеранів тут, м’яко кажучи, не відповідають стандартам.

«Питання захисту ветеранів війни та учасників АТО/ООС – надважливе для нас, – говорить секретар Шосткинської міськради Анна Пилипейко. – Тому я зустрічалася з головою обласної ради, аби ще раз настояти на збереженні та покращенні для них лікувального закладу і умов перебування. Для нас це – принципова позиція. Шосткинці повинні отримувати якісні послуги і ми домагатимемося цього на будь-яких рівнях».

Якщо ініціативу опозиціонерів підтримають обласні депутати на сесії обласної ради, то відділення госпіталю «переїде» до колишнього санаторію. Тут є кабінет функціональної діагностики, кабінет з масажу, фізіотерапії, лікувальної фізкультури, стоматкабінет, вільний доступ до мережі Інтернет, сучасні телевізори, капітально відремонтований та оснащений новітнім обладнанням та меблями харчоблок тощо.

Окрім цього, повідомила Анна Пилипейко, сюди планується закупити рентгенапарат та апарат УЗД. Робота із їх закупівлі проводитиметься спільно обласним депутатським корпусом та Шосткинською територіальною громадою.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
06.05.2024 У зв’язку зі станом енергосистеми Сум на лінії виїхали лише тролейбуси з автономним ходом
06.05.2024 12 шахедів знищили цієї ночі на Сумщині, – Повітряні Сили
06.05.2024 Внаслідок нічної атаки росіян без електроенергії залишились населені пункти Сумського, Роменського та Охтирського районів
06.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксували 24 вибухи
06.05.2024 Вночі ворог завдав удару по енергооб’єктам Сумщини
05.05.2024 Вночі росіяни здійснили обстріли чотирьох громад Сумщини

Коментарі: