На Сумщині відзначили День поля

21.07.2021

На дослідницьких ділянках демонстраційно-технологічного полігону Інституту сільського господарства Північного Сходу НААН України відбулися урочистості до Дня поля «Контрольний обмолот зернових колосових культур урожаю 2021 року».   Захід пройшов за участі першого заступника міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Висоцького та голови Сумської облдержадміністрації Дмитра Живицького.

Директор Інституту сільського господарства Північного Сходу НААН України Віктор Кабанець повідомив, що незважаючи на прохолодну і затяжну весну та тривалу спеку, збиральна кампанія на Сумщині розпочалась вчасно. Аграрії будуть з урожаєм, а мешканці нашої держави та Сумщини будуть з хлібом.

Директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Олександр Маслак розповів, що прогнози нинішнього року сприятливі для вирощування всіх сільськогосподарських культур.

«На сьогодні урожайність сільськогосподарських культур нижча порівняно з минулим роком на 5-7%, проте це суттєво не вплине на загальне виробництво зерна, – запевнив він. – Близько п’ятої частини вирощеного зерна залишається в області для забезпечення потреб регіону, решта реалізується за межі Сумщини або експортується за кордон».

Учасники заходу мали можливість ознайомитись із особливостями формування врожаю зернових колосових різного екотипу в умовах північно-східного Лісостепу України та спостерігати за проведенням контрольного обмолоту демонстраційних ділянок ранніх зернових із визначенням показників вологості зерна та урожайності.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
06.05.2024 У зв’язку зі станом енергосистеми Сум на лінії виїхали лише тролейбуси з автономним ходом
06.05.2024 12 шахедів знищили цієї ночі на Сумщині, – Повітряні Сили
06.05.2024 Внаслідок нічної атаки росіян без електроенергії залишились населені пункти Сумського, Роменського та Охтирського районів
06.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксували 24 вибухи
06.05.2024 Вночі ворог завдав удару по енергооб’єктам Сумщини
06.05.2024 Одна цивільна особа отримала поранення унаслідок удару шахедами по Сумам — ОК «Північ»

Коментарі: