Депутати від ОП-ЗЖ працюють над поліпшенням безбар’єрного простору Шостки

21.07.2021

У Шостці на Сумщині організація інвалідів «Паритет-Шостка» провели акцію «Безбар’єрна Шостка – запорука формування суспільства без обмежень», куди запросили депутатів міської та обласної рад, представників структурних підрозділів міськвиконкому, проектних і громадських організацій, що представляють маломобільні групи населення. Присутнім надали можливість проїхати в інвалідному візку.

«Ми вибрали локацію на площі Свободи, тому що тротуарна плитка, яку тут виклали, травмонебезпечна, кут нахилу перехрестя дороги не відповідає нормам … Проблема з пандусами – практично у всіх установах міста. Немає доступу навіть до міськвиконкому», – зазначив голова ГО інвалідів «Паритет-Шостка» Дмитро Васильцов.

Зі слів депутата міськради від ОП-ЗЖ Віктора Калиновського,  депутатський корпус працює над створенням безбар’єрного порстору для маломобільних груп населення.

«На сьогоднішні жодне питання, пов’язане зі зручністю пересування людей з інвалідністю, не вирішене. Пандуси перебувають у неналежному стані. Для людей в інвалідному візку часто велика проблема потрапити магазин. Зона відпочинку біля фонтанів – у жахливому стані. Зараз ми працюємо над тим, щоб ліквідувати всі ці проблеми, і люди з інвалідністю відчували себе комфортно в будь-якій частині нашого міста», – сказав депутат.

Депутат Сумської облради Володимир Пилипейко наголосив, що команда опозиціонерів проблемами людей з інвалідністю опікується системно.

«Для нас це не разова акція, а системна робота упродовж багатьох років. Будемо порушувати це питання на засіданні фракції, депутатських комісій, на сесіях. Мешканці громади повинні мати можливість доступу до кожного об’єкту, магазину, установи нашого міста. Разом ми повинні зробити Шостку доступнішою!» – підсумував Володимир Пилипейко.

Учасники акції вирішили запросити на депутатські комісії керівників об’єктів, які не облаштували свої будівлі для інвалідів, щоб усунути цю проблему.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: