Гроза залишила багатоквартирний будинок у Глухові без світла і побутової техніки

23.07.2021

Стихійне лихо наробило лиха в одному з глухівських двоповерхових будинків на 16 квартир. За словами місцевої жительки, негода з зливовим дощем, громом і блискавкою, що розігралася днями, завдала людям збитків і паралізувала життя в будинку.

Від удару розряду вийшов з ладу розподільник електрики до кожної квартири. Однак якщо цю проблему успішно вирішили (електрик працював два дні, аварію усунув і лічильник поміняв, хоч і за кошти мешканців), а ось що робити зі згорілою побутовою технікою? Гроза позбавила глухівчан таких благ цивілізації, як пральні машинки, телевізори, газові котли, холодильники… Причому далеко не все зі згорілого підлягає ремонту, пише shans.com.ua.

Так, наприклад, в одній сім’ї ніби як і полагодили холодильник, але пропрацював він недовго. Як бути в аномальну спеку без нього? Звичайно ж, доведеться купувати новий, а це – непередбачені витрати, до того ж – чималі. Щоб уникнути подібних випадків, МНС рекомендує при початку грози вимикати всі побутові прилади, що працюють від електрики, а в ідеалі – знеструмити житло, викрутивши пробки або відключивши тумблер на лічильнику. Секунда справи, зате ризик зазнати збитків зведений до нуля.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
29.04.2024 Вночі та зранку на Сумщині зафіксовано 41 вибух
29.04.2024 Соняшник і гречка стали збитковими, рентабельним залишається овес — фермер із Сумщини
29.04.2024 Сумські футзалісти виграли “бронзу” першої ліги
29.04.2024 5 днів не виходив із квартири: у Ромнах рятувальники виявили чоловіка без ознак життя
29.04.2024 На Шосткинщині перекинулася Skoda Octavia: водій загинув, пасажир отримав численні травми
29.04.2024 Помер відомий тренер, почесний громадянин Сум Михайло Фоменко

Коментарі: