На Яремчанщині – масове отруєння дітей, які приїхали на спортивні збори. Серед них – спортсмени Сумщини

23.07.2021

16 дітей віком від 7 до 13 років і один дорослий, які приїхали на спортивні збори і відпочивали у готелі “Таємниця Карпат” у селищі Яблуниця на Яремчанщині, потрапили до лікарні з отруєнням. Зараз їхній стан — середньої важкості. Про це повідомляють в управлінні з питань цивільного захисту Івано-Франківської облдержадміністрації.

23 липня станом на 6:00 ще 8 дітей госпіталізували до Надвірнянської лікарні з попереднім діагнозом гострий гастроентероколіт. Напередодні 9 людей ушпиталили до Яремчанської лікарні, передає suspilne.media.

Наразі у медзакладах перебувають 16 дітей та один дорослий. Стан людей – середньої важкості.

Всього у комплекс приїхали 243 дитини віком від 6 до 16 років, а також 22 батьків та 11 тренерів з Харківської, Чернігівської, Сумської, Вінницької і Київської областей.

Тренер Володимир Багнета, який привіз групу дітей на збори, телефоном розповів Суспільному, що у готель вони поселилися 17 липня. Він каже, що зараз там дуже складна ситуація: “Тут у нас масове отруєння. Ми не знаємо від чого. Швидкі просто “літають”. Тільки от зараз швидка забирає п’ятьох дітей. Керівник закладу взагалі кудись втік. Батьки дітей приїжджають за можливості”.

Володимир Багнета також розповідає, що між персоналом і батьками сталася бійка: “Персонал почав сміятися над батьками, в яких захворіли діти і їх забрала швидка. В батьків здали нерви, вони підбігли до них, питають: “Чому ви посміхаєтеся?” Ну і почалася бійка”.

Тренер також додає, що багато дітей вже перехворіли отруєнням.

“Я вам скажу так: отруїлося дуже багато, деякі перехворіли вже. Серед дітей, яких я привіз, вже вісім захворілих. Я бігав у нічну аптеку, зараз в дітей стабільний стан. Але в інших команд дуже великі проблеми. Деякі тренери в лікарні під крапельницями”, — мовить тренер.

Попередній діагноз занедужалих, як інформують на сторінці поліції, – гострий гастроентерит.

Поліцейські встановлюють причини та обставини захворювання. Відомості за фактом отруєння внесуть до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 325 Кримінального кодексу України.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: