Володимир Пилипейко: Ми вважаємо нашою маленькою перемогою збереження Шосткинського медичного коледжу

23.07.2021

Депутат Сумської обласної ради Володимир Пилипейко та команда ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ – ЗА ЖИТТЯ відстояли подальшу долю Шосткинського фахового медичного коледжу.

Питання його реорганізації мало б виноситися на сьогоднішнє пленарне засідання сесії облради, але обласні опозиціонери та депутати Шосткинської територіальної громади від різних політичних сил зробили все можливе, аби зберегти важливий заклад. Тож його навіть не внесли в порядок денний.

«Функціонування медичного коледжу в Шостці – надважливе питання не лише для територіальної громади, а й для всього північного регіону області, – переконаний Володимир Пилипейко. – Цей заклад щороку випускає 60 спеціалістів, серед них – і фахівців єдиної ліцензованої спеціальності в області – фармації. У період світової пандемії скорочувати заклади медичної направленості – це злочин! Для нашої політсили головне – не нашкодити, а підтримати і створити. Тому ми знайшли можливість переконати своїх колег, що наразі реорганізація Шосткинського медколеджу – не на часі. Його збереження – це не лише розвиток і підтримка медицини, а й збереження колективу, робочих місць, відрахувань до бюджету. І, що найголовніше, – наші діти залишаться вдома, а не їхатимуть на навчання в інші регіони, звідки навряд чи повернуться до Шостки».

Опозиціонери вважають маленькою перемогою всієї громади те, що вони змогли відстояти Шосткинський фаховий медичний коледж, у якому навчається близько 350 студентів і працює 60 педагогічних працівників.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: