На ексмера із Сумщини склали протокол про корупцію

23.07.2021

На ексмера Глухова складено протокол про корупцію та розпочато повну перевірку декларацій. Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) розпочало повну перевірку ще 33 декларацій. Відповідна інформація розміщена на офіційному сайті НАЗК.

Усього з початку 2021 року НАЗК узяло в перевірку вже 857 декларацій публічних службовців.

Нагадаємо, що НАЗК розпочинає повну перевірку декларацій за чіткими підставами. Вони передбачені спеціальним Порядком, погодженим із Міністерством юстиції.

Підставами для перевірки декларацій вказаних нижче осіб стали: 1) висока посада декларанта (перелік посад визначений у Порядку черговості); 2) значна кількість ризиків, визначених у декларації за результатами автоматичного аналізу комп’ютером; 3) заява від громадян, ЗМІ, правоохоронних органів до НАЗК про недостовірні дані у декларації посадовця.

Так, за результатами автоматичного аналізу даних у деклараціях розпочато повну перевірку декларацій, у яких комп’ютер виявив високий рівень ризиків.

Серед інших осіб, ці декларації подані колишнім Глухівським міським головою Мішелем Терещенко (дві декларації).

Крім того, за ознаками несвоєчасного подання декларації без поважних причин, НАЗК склало адміністративний протокол відносно Мішеля Терещенка.

Нагадаємо, за несвоєчасне подання без поважних причин декларації передбачена адміністративна відповідальність у вигляді накладення штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (ч. 1 ст.172-6 КУпАП).

pravdasumy

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: