У Середина-Буді поліцейські вилучили мак

26.07.2021

Сто сорок шість зростаючих макових стеблів та 190 вже вирваних рослин, насіння конопель та саморобний пристрій для вживання наркотиків знайшли і вилучили співробітники поліції Середина – Буди в садибі місцевого жителя. Власник насаджень стверджує, що вирощував їх виключно для власних потреб.

В рамках комплексних оперативно-профілактичних заходів під умовною назвою «Мак – 2021», співробітники карного розшуку відділення поліції № 1 (м. Середина – Буда) Шосткинського районного управління поліції отримали інформацію, що один з місцевих жителів вирощує на своїй земельній ділянці мак. Поліцейські не стали зволікати та навідались до вказаної садиби з санкціонованим обшуком.

На городі 45-річного чоловіка, який вже мав раніше проблеми з законом через наркотики, правоохоронці знайшли та вилучили 146 зростаючих макових стеблів та 190 вже вирваних рослин. Крім того, в господарському приміщенні власника знаходився саморобний пристрій для вживання наркотиків та насіння конопель.

Вилучене поліцейські направили на експертне дослідження.

Сам же господар пояснює, що вирощував заборонені законом рослини виключно для власного вжитку.

У поліції за даним фактом відкрили кримінальні провадження за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 1 ст. 309 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту» та ч. 1 ст. 310 «Посів або вирощування снотворного маку чи конопель». Слідчі дії тривають.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
01.05.2024 Договір оренди комерційної нерухомості: як його правильно оформити
01.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 30 вибухів
01.05.2024 Нардеп Михайло Ананченко розповів деталі про роботу проєкту «Код пам’яті»
01.05.2024 6 місяців вважали зниклим безвісти: у Ромнах попрощаються із полеглим захисником Сергієм Передрієм
01.05.2024 У Сумах до Великодня влаштовують благодійний майстер-клас
01.05.2024 В одному з сумських будинків немає світла через стоки в підвалі

Коментарі: