У Конотопі вирішували, як боротися зі стихійною торгівлею

26.07.2021

26 липня під головуванням т.в.о. міського голови Конотопа, першого заступника міського голови  Людмили Ігнатенко відбулась робоча нарада з питань стихійної торгівлі та розробки спільного плану заходів щодо боротьтби з нею на території Конотопської міської територіальної громади.

Присутні на нараді представники місцевих ринків, Держпродспоживслужби, КП «Муніципалітет», Конотопського відділу поліції, відділу міської ради по роботі з суб`єктами підприємницької діяльності надали свої пропозиції щодо подальшого плану дій по боротьбі зі стихійниками, які не тільки порушують санітарні вимоги торгівлі відповідною групою товарів, не дотримуються правил торгівлі в установлених місцях, а ще й подекуди нехтують правилами паркування власних авто, на яких вони досить часто і здійснюють торгівлю у незаконний спосіб, намагаючись уникнути при цьому відповідальності.

За підсумками наради та за пропозицією Людмили Ігнатенко вирішили звернутися до керівництва Конотопського відділення Південно-Західної залізниці з проханням надати дозвіл та посприяти в облаштуванні вільного входу із залізничної платформи напряму до ринку «4 платформа», щоб «стихійники» зайшли торгувати на територію ринку. Також головуюча на нараді дала доручення усім відповідальним виконавцям – посилити контроль за стихійною торгівлею та активізувати співпрацю з представниками місцевої поліції не тільки по проведенню роз`яснювальної та попереджувальної роботи, але й щодо вжиття конкретних заходів адміністративного впливу.

Начальник Конотопського управління Держпродспоживслужби, у свою чергу, запропонував активізуватися директорам ринків щодо боротьби зі стихійною торгівлею та проведення заходів із зацікавлення товаровиробників торгувати сааме на територіях ринків. Він наголосив на необхідності підготовки ринків до можливих спалахів нового штаму коронавірусу «дельта» у Конотопі та уведення жорстких карантинних обмежень.

Сергій Бочкун запропонував на Центральному ринку облаштувати зручний прохід та проїзд для торгівців з велосипедним траспортом до молочного павільйону. Також він акцентував увагу на тому, що спільні рейди по стихійній торгівлі для результативності необхідно проводити у більш ранній час, коли вони тільки розкладають свій товар.

Заступник міського голови Юрій Павлов запропонував активізуватися представникам ринків та відділу по роботі з суб`єктами підприємницької діяльності підприємництва щодо проведення роз`яснювальної кампанії, створення пам`ятки для «стихійників» про можливі наслідки торгівлі у невстановлених місцях, про штрафи та притягнення до відповідальності у разі виявлення таких неправомірних дій.

konotop.in.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: