У продажу виявили морозиво з токсичною речовиною

27.07.2021

Головне управління Держпродспоживслужби в Сумській області інформує, що до Держпродспоживслужби надійшло інформаційне повідомлення системи (RASFF) ) від 19 липня 2021 року № 2021.3830 стосовно виявлення несанкціонованої речовини етиленоксид в добавці-стабілізаторі, що використовувалась у морозиві, яке експортувалось з Румунії (відправник: SC Macromex SRL, Campia-Turzii) до України (отримувач: ТОВ «Метро Кеш Енд Кері Україна», пр. Петра Григоренка, 43, м. Київ, 02140).

Повідомляємо, що відповідно до статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» оператори ринку зобов’язані вилучати та/або відкликати у встановлених законом випадках харчові продукти, які перебувають в обігу, якщо встановлено, що ці продукти можуть спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини, та письмово інформувати компетентний орган про виявлені невідповідності та вжиті заходи.

У разі виявлення вищезазначеної продукції в обігу, просимо негайно інформувати Головне управління Держпродспоживслужби в Сумській області за т. (0542)77 90 43.

Довідково: оксира́н (етиле́нокси́́д) — насичена гетероциклічна сполука з хімічною формулою C2H4O. Це найпростіший циклічний етер. За звичайних умов перебуває у газоподібному стані. Температура кипіння становить 10,7 C. Добре розчинний у спиртах, ефірі, хлороформі, чотирихлористому вуглеці, ацетоні та інших розчинниках.

Токсична речовина. Звичайні симптоми системного отруєння оксираном — головний біль, задишка, нудота і блювання.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: