Православні жителі Сумщини долучились до святкувань з нагоди Дня хрещення Русі в Києві

27.07.2021

27 липня  на виконання благословення митрополита Сумського і Охтирського Євлогія православні віряни з різних парафій та церковних округів Сумської єпархії прибули до Києва для участі у загальноцерковних урочистостях до Дня Хрещення Київської Русі.

Прочани у супроводі священників організовано прибули на місце загального збору та взяли участь у святковому подячному молебні на Володимирській Гірці, який очолив Блаженніший Предстоятель Української Православної Церкви Митрополит Київський і всієї України Онуфрій. Його Блаженству співслужили архієреї та високошановні гості з Антиохійської, Сербської, Чеської і Словацької Православних Церков, що прибули до Києва.

Разом із православними архієреями та численним духовенством богомольці Сумщини піднесли молитви про мир в Україні, про подолання різних негараздів, хвороб, суспільної ворожнечі, про добробут та процвітання України та Сумщини.

Учасники молебню мали можливість вклонитися Святиням – шанованим чудотворним іконам з усіх куточків України, що прибули на церковні урочистості до столиці.

Після завершення молебню прочани з Сумщини разом із іншими богомольцями вирушили у хресну ходу до Успенської Києво-Печерської Лаври. Молитовна процесія супроводжувалася церковними піснеспівами.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: