На Сумщині зафіксували випадок лептоспірозу

28.07.2021

У липні поточного року на території Свеської селищної ради зареєстрований випадок лептоспірозу у 30-річного жителя смт Свеса. Імовірного джерела інфекції встановити не має можливості, так як хворий проживає в будинку приватного сектора, має прибудинкову територію, де є домові миші, полівки, а також хворий  купався у річці Свеса. Хворий був госпіталізований у інфекційне відділення м Шостка, де проходить курс лікування. Про це повідомила завідуюча Ямпільським відділенням ДУ »Сумський обласний центр контролю та профілактики хвороб  МОЗ» Г.П. Камчатна, передає yampil.info.

У Сумській області дана інфекція в поточному році зареєстрована тільки на цій території. В Україні захворюваність на лептоспіроз сезонна і зростає навесні та влітку, коли люди більше часу проводять біля водойм.

Нагадаємо, лептоспіроз – небезпечне інфекційне захворювання, спільне для людей і тварин, збудником якого є різні види патогенних бактерій – лептоспір. Захворювання має перебіг з переважним ураженням печінки, нирок, нервової системи, супроводжується загальною інтоксикацією, гарячкою, жовтяницею, ускладнюється геморагічним синдромом і нирковою недостатністю. Лептоспірозом  частіше хворіють чоловіки – любителі порибалити. На жаль, від ускладнень лептоспірозу реєструються летальні випадки. Пік захворюваності припадає на серпень-вересень, що зумовлено активним відпочинком населення на природі, купальним сезоном, риболовлею, а також зростанням у цей період чисельності мишовидних гризунів.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: