Ігор Перепека: У Сумах провладна фракція влаштувала справжнє шахрайство на темі «євродворів»

28.07.2021

Депутат Сумської міської ради від «Опозиційної платформи-За життя Ігор Перепека на власній сторінці у Фейсбуці проаналізував резонансні події останньої сесії міськради. Свій ролик він красномовно назвав «По імперії наносять удар», маючи на увазі провладну більшість,  а саме фракцію «Батьківщина», яка протягом багатьох років керує містом і вважає його «своєю вотчиною або ж приватним підприємством».

Спершу опозиціонер звернув увагу на свавілля, що відбувається із формуванням і затвердженням списків «євродворів».

Після виборів 2020 року планувалося цього року зробити близько 60 євродворів, але зараз уже йде мова про 112. За його словами, на комісії депутати погодили один компромісний для всіх варіант, а вже прямо на засіданні у Будинку рад з’ясовується, що на голосування виноситься зовсім інший. Таке відверте нехтування закону, що відбувається, обурило представників різних  політичних партій, – наголосив депутат.

«Усе переписано, перевернуто з ніг на голову. У депутатів був шок. Я побачив у всіх нерозуміння, яким чином це все відбувається. У підсумку сесії виступив і сказав, що займатися таким шахрайством категорично не можна. Це взагалі підсудна справа. Моєму обуренню не було меж», – зазначив Ігор Перепека.

На переконання депутата, якщо і в подальшому «Батьківщина» буде так маніпулювати, у неї немає майбутнього.

«У них вся фракція керує нашим містом, уся! Вони керують комунальними підприємствами, департаментами, установами, усім, чим лише можна. Але так знущатися над людьми не можна!» – акцентував Ігор Перепека.

Крім цього депутат висловив своє бачення щодо інших важливих тем. Зокрема, з приводу виділення 25 мільйонів гривень на ремонт проспекту Лушпи. Ще 25 мільйонів, замість обіцяних 75 мільйонів, виділить область. Та цього вистачать лише на ¼ від потреби. Опозиціонер висловив стурбованість, аби із ремонтом на Лушпи не вийшла така ж ситуація, як на вулиці Харківській та кількох інших, де роботи покинули, не завершивши до кінця.

«Мені здається, що спочатку потрібно доробити те, що було не закінчено в минулі роки, а вже потім братися за нове», – висловив думку депутат.

Щодо нового дитячого садочка, який будується у 12-му мікрорайоні, то назву йому, на переконання Ігоря Перепека, мають обирати саме сумчани шляхом голосування. Зі своє сторони він запропонував варіант «Котигорошко».

Також народний обранець порушив тему фінансування медичних закладів обласного підпорядкування. Він не погоджується із практикою останнього часу та позицією місцевих політиків, які виступають за те, аби з бюджету Сум підтримувати тільки міські лікарні, адже обласні лікарні  здебільшого розташовані в місті Суми, у них працюють сумчани та жителі нашої громади, і лікуються тут 40, а то й 70% сумчан. На думку Ігоря Перепеки, розподіл коштів має бути справедливим.

На завершення він звернувся до сумчан із закликом бути більш активними у відстоюванні хвилюючих питань, для цього треба звертатися і до депутатів, і до чиновників. Лише  у такому випадку можна розраховувати на реальні результати.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: