На Глухівщині триває фестиваль «Зорі над Клевенню»

29.07.2021

Протягом липня 2021 року крокує селами Глухівської територіальної громади фестиваль-конкурс «Зорі над Клевенню», присвячений 30-й річниці незалежності України.

Його перші акорди зазвучали на сцені Некрасівського сільського будинку культури – філії КЗ «Центр культури» Глухівської міської ради, далі аматорам сцени аплодували жителі сіл Банич, Білокопитового, Дунайця, Перемоги, Полошок.

Колективи аматорської творчості сільських будинків культури звітують словом, піснею, запальними танцями про свою діяльність, презентують кращі надбання традиційного народного та сучасного мистецтва у вокальному, хореографічному, драматичному жанрах. Зі сцени звучать музичні твори українських сучасних авторів, народні та авторські пісні, вірші. Концертні програми, представлені на фестивалі, переповнені духом патріотизму, шани та поваги до героїв-захисників України, любові до рідного краю. Як справжні патріоти, аматори сцени згадують про воїнів, які захищають наші кордони на Сході України та присвячують їм свої пісні.

Невід’ємною частиною фестивалю є виставки декоративно-ужиткового мистецтва, що полонять своєю чарівністю, барвистістю, вражають різноманіттям.

Тут у живій атмосфері спілкування і відкритості презентуються витвори рук різьбярів, вишивальниць, майстринь по плетінню гачком, прутками, картини місцевих художників, скульптури з гіпсу, вироби з солоного тіста, природного матеріалу, паперової лози, картини з клаптиків тканини та інші. Глядачі та гості мають можливість взяти участь у майстер-класах з різних видів декоративно-ужиткового мистецтва.

«Зорі над Клевенню» продовжують свою ходу, щиро даруючи глядачам своє мистецтво.

Різнобарв’я талантів, представлене на фестивалі «Зорі над Клевенню» вже вкотре доводить, що Глухівщина багата на таланти, а українська пісня, українське слово жили і житимуть в народі, щоб сьогодні, в час національного відродження, зазвучати на повний голос.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: