Сумський легкоатлет Олександр Погорілко бере участь в Олімпійських іграх 2020

29.07.2021

Олександр Погорілко – представлятиме Україну на Олімпіаді у Токіо. Сумський легкоатлет представлятиме українську команду у двох видах змагань – 400 метрів та естафеті 4 по 400. Як йшов Олександр до цієї мети розповіла Суспільному тренерка спортсмена Світлана Корж.

“Він дуже скромний та порядний. Якби ви брали у нього інтерв’ю, ви б це оцінили зразу. Він не любить їх давати, буде тікати. Каже: “За мене говорять мої результати”, – розповідає тренерка.

Тренерка розповідає, що Олександр дуже наполегливий у тренуваннях. Хлопець приїхав із міста Короп Чернігівської області й до Світлани прийшов із другим розрядом. У Сумах Олександр тренується на стадіоні “Авангард”.

“Робота була дуже наполегливою. Він дуже старався і були результати. Спочатку стали чемпіонами області. І потім пішли штурмувати чемпіонати України. Ми з’їздили на Універсіаду всеукраїнську, де Сашко одразу здобув три золоті медалі. Це 400 метрів, 200 метрів і біг естафетний – 4 по 400 метрів. І тут пройшов відбір на Європу.”, – розповідає тренерка.

А на змаганнях до Олімпіади у Таллінні на молодіжному чемпіонаті Європи Олександр трохи не дотягнув до медалі. Однак для тренерки Олександра – це велике досягнення.

“На Європі ми робимо неможливе – ми виходимо у півфінал, далі у фінал і у фіналі з восьмим результатом з першої доріжки робимо неймовірне. Сашко прибігає четвертим. Ледь-ледь не наздогнавши італійців”, – говорить Світлана.

Крім чотирьохсотметрівки Олександр Погорілко змагатиметься в естафеті 4х400 метрів. Одні з останніх змагань з естафетного бігу були в Туреччині. Тоді Олександр та його партнери по команді – Микита Барабанов, Аліна Логвиненко та Катерина Климюк – встановили два рекорди України.

Світлана Корж говорить – у Токіо спортсменам потрібна підтримка вболівальників.

“Що боротися будуть до останнього – це 200%. У них настільки велика сила духу, настільки велике прагнення до цього. Вони, я думаю, віддадуть всі сили, все, що потрібно буде, вони це зроблять, ми їм будемо допомагати.”, – каже тренерка.

suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: