Поліція Сумщини долучилася до акції “Дитина – не товар та не спосіб заробітку!”

30.07.2021

Ювенальні поліцейські управління превентивної діяльності та Сумського районного управління поліції спільно із представником Управління Держпраці у Сумській області проведено захід “Дитина не товар та не спосіб заробітку” в позаміському дитячому оздоровчому таборі «Універ» з нагоди Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми.

30 липня Всесвітній день протидії торгівлі людьми, який щороку відзначає світова громадськість. Водночас Національною поліцією України приділяється особлива увага профілактиці негативних явищ пов’язаних із торгівлею людьми. Незважаючи на здійснення зусиль з боку держави в напрямку протидії цьому ганебному явищу – ця проблема залишається актуальною і має стійкі тенденції до поширення, особливо серед молоді. Дітей використовують здебільшого у жебрацтві та як дешеву робочу силу на некваліфікованих роботах, розповсюдженні наркотиків та примусовому наданні сексуальних послуг, нерідко піддаючи насильству і тортурам.

Мета даної акції – це підвищити рівень інформованості дітей та підлітків про проблему торгівлі людьми, а також звернути увагу на те, що потрібно зробити, щоб убезпечити себе або своїх близьких від небажаних наслідків.

Правоохоронці розповіли дітям правила безпечної поведінки в Інтернеті, наголосили, щоб не довіряли підозрілим повідомленням та пропозиціям працевлаштування, утримувались від випадкових знайомств, повідомляли близьким про своє місцезнаходження, а у разі непередбачуваних ситуацій телефонували на “102”.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: