Фонтани на Театральній площі зламалися через удар блискавки

30.07.2021

Майже через тиждень після припинення роботи популярних у сумчан фонтанів на Театральній площі мер Сум Олександр Лисенко розповів, що з ними сталося.

«Фонтани на Театральній площі не працюють через те, що в одну з чаш потрапив удар блискавки, коли була негода. Через це перегоріла плата. Ми замовили її, чекаємо надходження. У вівторок-середу фонтан відновить свою роботу!» – заявив мер у соцмережі.

Нагадаємо, фонтани на Театральній ремонтували і запустили в минулому році перед місцевими виборами. А через пару тижнів відключили, так як починалися морози. У грудні 2020 року оперативники УСБУ на підставі матеріалів, які свідчать про можливі зловживання з бюджетними коштами, виділеними на реконструкцію Театральної площі, провели ряд санкціонованих обшуків у фігурантів кримінального провадження в Сумах та Києві. Прес-служба УСБУ в Сумській області заявила: є припущення, що придбання матеріалів і устаткування для фонтанів проходило із залученням фірм, що мають ознаки фіктивності, а монтажні та будівельні роботи виконувалися з порушеннями вимог законодавства, що призвело до збитків для комунального бюджету в 1 млн грн.

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: