Збірна України не пройшла у фінал мікстестафети 4х400 метри

30.07.2021

Проте четвірка майже повторила національний рекорд, передає suspilne.media.

На Олімпійських іграх-2020 у Токіо відбувся дебют змішаної естафети 4х400. У попередніх забігах узяла участь і Україна, проте до фіналу не пробилася.

До української естафетної четвірки ввійшли Микита Барабанов, Катерина Климюк, Аліна Логвиненко та Олександр Погорілко. Команда фінішувала шостою в другому забігу з часом 3:14.21. Цей результат близький до національного рекорду, який четвірка встановила місяць тому на турнірі в турецькому Ерзурумі, – 3:14.06.

Всього на Олімпійські ігри в мікст-естафеті відібралися 16 країн, яких розділили на два кваліфікаційні забіги. З кожного до фіналу пройшли по три найшвидші команди й додатково наступні дві з найкращим часом, незалежно від забігу, в якому вони брали участь.

У підсумку час українців був 11-м з 13 країн, чиї результати було зараховано. США та Домініканську Республіку дискваліфікували за вихід на чужу доріжку. Команда Бахрейна, яка відібралася на Ігри, участі в забігах не взяла. А найкращий час у кваліфікації показала Польща – 3:10.44.

З чотирьох українців раніше в Олімпійських іграх змагалася тільки 31-річна Аліна Логвиненко. Це вже третя її Олімпіада. У Лондоні-2012 вона завоювала “бронзу” в складі естафетної команди 4х400 м.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: