За добу шахраї збагатилися на 100 000 гривень за рахунок літніх жителів Сумщини

03.08.2021

У першому випадку до поліції звернулась 81-річна сумчанка. Заявниця розповіла, що на її стаціонарний телефон надійшов дзвінок від невідомого чоловіка, який, назвавшись правоохоронцем, повідомив про ДТП до якого нібито причетна її донька. Через деякий час невідома жінка завітала до квартири потерпілої, де остання віддала їй 30 000 гривень задля непритягнення її доньки до кримінальної відповідальності.

У другому випадку до поліції звернулась 73-річна сумчанка, яка повідомила, що на її телефон надійшов дзвінок нібито від поліцейського. Невідомий чоловік повідомив, що її онук спричинив тілесні ушкодження іншій особі та за не притягнення його до кримінальної відповідальності шахрайським шляхом заволодів коштами у розмірі 40 000 гривень, які вона після телефонної розмови передала невідомому за місцем мешкання.

У третьому випадку до поліції звернулась 86-річни жителька міста Лебедин. Жінка повідомила, що до неї додому завітав невідомий чоловік, який назвався лікарем. Шахрай під приводом необхідності оплати лікування її сина, який нібито потрапив у ДТП, шахрайським шляхом заволодів її грошима в сумі 30000 гривень.

У поліції відкриті кримінальні провадження за ознаками ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: