Нацгвардійці отримають безкоштовний доступ до закладів культури Сумщини

04.08.2021

Відбулося підписання Меморандумів про співпрацю та взаємодію у галузі культури, музейної, заповідної та бібліотечної справи, між Східним оперативно-територіальним об’єднанням Національної гвардії України та музейними і бібліотечними установами області.

Один із Меморандумів про співпрацю та взаємодію у галузі культури та бібліотечної справи був підписаний Східним оперативно-територіальним об’єднанням Національної гвардії України, Сумською обласною універсальною науковою бібліотекою та Сумською обласною бібліотекою для дітей.

Другий Меморандум про співпрацю та взаємодію у галузі культури, музейної та заповідної справи був підписаний між Східним оперативно-територіальним об’єднанням Національної гвардії України – з одного боку та Сумським обласним краєзнавчим музеєм, Сумським обласним художнім музеєм ім. Никанора Онацького, Меморіальним Будинком-музеєм А.П. Чехова, Державним історико-культурним заповідником у м. Путивлі, Державним історико-культурним заповідником «Посулля» – з іншого. Гарантом меморандумів стала Сумська обласна державна адміністрація.

«Музеї та заповідники Сумської області мають гарні традиції співпраці з військовослужбовцями військових частин, які дислокуються на території області. Ця співпраця полягає в тому, що музейний простір відкритий для відвідування солдатами строкової служби, контрактниками, їх родинами, що дає змогу урізноманітнити їх вільний час, довідатись про історію, культуру пам’ятки та традиції славної Сумської землі», – сказав директор Сумського обласного краєзнавчого музею Владислав ТЕРЕНТЬЄВ.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: