Роменські лісівники ділились досвідом з шосткинськими колегами

05.08.2021

Ще кілька років тому роменські лісівники збирали інформацію та отримували досвід у сусідніх лісгоспах, як налагодити роботу розсадника, щоб вирощувати якісний посадковий матеріал декоративних рослин, а вже сьогодні діляться своїми знаннями і досвідом з колегами.

Днями за досвідом до роменських завітали шосткинські лісівники.

Нещодавно у Шоскинському лісгоспі змонтували теплицю, то ж за порадами, як правильно її облаштувати зсередини, які матеріали, контейнери, субстрат та добрива використовувати, звернулися саме до роменських фахівців. Маючи певний досвід, роменські лісівники радо поділилися своїми знаннями та напрцюваннями.

За словами інженера з лісових культур Роменського лісгоспу Сергія Дуки, у процесі вирощування якісного та презентабельного посадматеріалу дуже важливо забезпечити потрібний температурний режим, догляд, і, головне, – вчасний полив.

До слова, саме роменські лісівники ще кілька років тому встановили туманну установку в теплиці.

“Наша теплиця облаштована системою туманного зрошування. Такий полив дозволяє створювати оптимальні умови для рослин, забезпечити постійну мікровологу і скоротити строки вирощування посадматеріалу. Досвід показує, що саме у такий спосіб вдається забезпечити максимальну зрошуваність і економію води”, – розповідає Сергій Дука.

Сьогодні у Роменському тепличному господарстві зростає 48 тисяч укорінених живців. Крім того, є в наявності понад 50 тисяч декоративних саджанців у контейнерах, які готові до висаджування у відкритий грунт. А постійні покупці, які вже неодноразово пересвідчилися у широкому асортименті, якості посадматеріалу для озеленення та помірних цінах, приїжджають навіть з інших регіонів України. Є постійний попит і серед місцевого населення, установ та організацій. Так, приміром, протягом минулого року було реалізовано декоративного посадкового матеріалумайже на 800 тисяч гривень.

У планах роменських лісівників – розширювати асортимент і продовжувати справу, яку вивели на високий та прибутковий рівень, адже якщо є попит, то має бути й достойна пропозиція.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
01.05.2024 Договір оренди комерційної нерухомості: як його правильно оформити
01.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 30 вибухів
01.05.2024 Нардеп Михайло Ананченко розповів деталі про роботу проєкту «Код пам’яті»
01.05.2024 6 місяців вважали зниклим безвісти: у Ромнах попрощаються із полеглим захисником Сергієм Передрієм
01.05.2024 У Сумах до Великодня влаштовують благодійний майстер-клас
01.05.2024 В одному з сумських будинків немає світла через стоки в підвалі

Коментарі: