Олександр Стрельченко: Ми будемо ініціювати введення мораторію на підвищення ЖК-тарифів

05.08.2021

Представники ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ – ЗА ЖИТТЯ в Сумській облраді на найближчій сесії ініціюватимуть звернення до вищих органів влади щодо введення мораторію на підвищення житлово-комунальних тарифів. Про це заявив голова регіональної організації ОП-ЗЖ Олександр Стрельченко в ефірі телеканалу ATV.

Восени тарифи на комунальні послуги можуть зрости від 40 до 70%, і це не просто вдарить по кишенях громадян, а зробить їх жебраками.

«Зростання ціни на газ торкнеться і підприємств, і населення. Також відчують українці подорожчання ціни на електроенергію, яка з вересня нараховуватиметься за чотирма категоріями, в залежності від кількості споживання. Ці дві складові «підтягнуть» ціни на тепло та гарячу воду. Відтак у містах, де в останні кілька років не проводилася модернізація комунальних мереж, це і Суми, в тому числі, тарифи на тепло можуть зрости на 60-70%», – зазначив Олександр Стрельченко.

Він навів факти, що в Україні є власне вугілля, газ, атомна енергетика, гідроелектростанції. Але держава, яка повинна захищати своїх громадян, не контролює ці питання.

«Наша політична сила внесла в парламент пакет законопроектів щодо встановлення мораторію на підвищення тарифів. Обласні опозиціонери на найближчу сесію також готують звернення до вищого керівництва країни з вимогою ввести мораторій на підвищення ЖК-тарифів. Ми вимагаємо, щоб ціни на комунальні послуги були посильними для громадян, інакше вони просто не зможуть оплачувати рахунки. А це призведе до колапсу всієї системи ЖКГ», – заявив політик.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: