Сумський апеляційний суд наклав арешт на майно у справі про незаконне складування медичних відходів

06.08.2021

На початку червня цього року на околиці міста Суми було виявлено близько 200 мішків медичних відходів у вигляді використаних систем, пробірок із залишками крові, тестів на COVID – 19, ватних кульок, пластикових ємностей, бинтів, фотоплівок. Незаконне складування відпрацьованих медичних засобів на земельній ділянці, яка знаходиться у комунальній власності, виявили після пожежі, яка там сталася. Органом досудового розслідування була відкрита кримінальна  справа за частиною 1 статті 239 КК України (Незаконне заволодіння ґрунтовим покривом (поверхневим шаром) земель, якщо це створило небезпеку для життя, здоров’я людей чи для довкілля).

В рамках даного кримінального провадження, слідчий звернувся до суду першої інстанції з клопотанням про накладення арешту на майно, яке було виявлено  та вилучено під час огляду. Зокрема, товарно-транспортну накладну, причеп бортовий та транспортний засіб, в якому перебували медичні відходи, а також свідоцтво про реєстрацію вказаних транспортних засобів й ключі від автівки. Ухвалою слідчого судді Ковпаківського районного суду м. Суми клопотання слідчого було задоволено частково. Місцевий суд наклав арешт тільки на товарно-транспортну накладну.

Не погодившись з таким рішенням суду першої інстанції, прокурор подав апеляційну скаргу, в якій просив скасувати ухвалу слідчого судді Ковпаківського районного суду м, Суми та постановити нову, якою задовольнити клопотання слідчого.

Розглянувши матеріали кримінального провадження, колегія суддів кримінальної палати Сумського апеляційного суду задовольнила апеляційну скаргу прокурора та у зв’язку з неповнотою судового розгляду та істотними порушеннями вимог кримінального процесуального закону скасувала ухвалу слідчого судді Ковпаківського районного суду м. Суми. Такими чином, за рішенням Сумського апеляційного суду було арештовано товарно-транспортну накладну, причеп бортовий та транспортний засіб, в якому перебували медичні відходи, а також свідоцтво про реєстрацію вказаних транспортних засобів й ключі від автівки.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: