У Шостці ліквідовані облрадою заклади масово звільнили працівників. Центр зайнятості не справляється

09.08.2021

Про це стало відомо під час апаратної наради при міському голові. Звільнення проходять у двох медичних закладах та на одному хімічному підприємстві. Це шосткинський обласний дитячий протитуберкульозний санаторій та комунальний заклад “Сумський обласний клінічний госпіталь ветеранів війни”, терапевтичне відділення м. Шостка, які були ліквідовані рішенням сесії Сумської обласної ради, пише shostkanews.city.

Відповідно із санаторію звільнили 46 працівників, із госпіталю – 26 осіб. Третє підприємство – це завод хімічних реактивів. Тут скоротили 20 робітників. Одночасно всі стали приходити до Центру зайнятості й установа не справляється.

Директорка Шосткинської міськрайонної філії Сумського обласного центру зайнятості Людмила Кошик зазначила, що людям не варто турбуватися: “Ми всіх їх приймемо. Всі думають, що в них буде перерваний трудовий стаж, але такого поняття з 2000 року немає. Є застрахований трудовий стаж для людей, які працюють. Це коли роботодавець сплачує єдиний внесок за найманих працівників”. За словами Людмили Прокопівни, вакансії є.

Нагадаємо, що мінімальна виплата по безробіттю складає 1000 гривень, а максимальна 9080 гривень. Для нарахування виплат спеціалісти центру зайнятості вираховують середньоденну заробітну плату за пів року особи, що до них звернулась. Від отриманої суми вираховують 50%,60%,70% в залежності від страхового стажу людини. Перших три місяці виплати складають 100% від нарахованої таким чином допомоги, наступні 3 місяці – 90% і ще 6 місяців 70%.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: