На Сумщині нетверезий водій пропонував патрульним розійтися за 200 доларів

09.08.2021

Під час несення служби по забезпеченню правопорядку та безпеки на дорогах смт Краснопілля правоохоронці зупинили легковий автомобіль «ВАЗ-21099». Поліцейські помітили, що чоловік має ознаки алкогольного сп’яніння. Також з’ясувалось, що водій автотранспорту немає при собі посвідчення водія.

Намагаючись уникнути відповідальності за це правопорушення, 44-річний мешканець села Чернеччина запропонував працівникам поліції «хабаря» у розмірі 200 доларів США». Правоохоронці, у свою чергу, викликали на місце події слідчо-оперативну групу, яка зафіксувала всі обставини вчиненого правопорушення.

Дії порушника кваліфіковані за ознаками ч. 1 ст. 369 «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі» Кримінального кодексу України. Також відносно чоловіка складено адміністративні протоколи за ст. 122-2 «Невиконання водіями вимог про зупинку», ч. 2 ст. 126 «Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки, або стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами», ч. 1 ст. 130 «Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції» КУпАП.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: