Поліцейські попереджають: після телефонних розмов із «представниками банків» у громадян зникають гроші з банківських рахунків

09.08.2021

Лише за минулі вихідні після таких розмов двоє жителів області втратили свої заощадження. Сума на яку збагатились шахраї за рахунок довірливих громадян – більш ніж 40 тисяч гривень.

На мобільний номер 47-річної сумчанки зателефонував невідомий чоловік, який відрекомендувався як представник служби безпеки банку та повідомив, що банківська картка жінки заблокована. Згода на розблокування якої коштувала сумчанці 30 тисяч гривень.

До відділення поліції № 1 (м.Білопілля) звернулась 27-річна мешканка міста Ворожба. Вона повідомила поліцейським, що їй на мобільний надійшов дзвінок з невідомого номера. Відповівши на який, жінці представились як зі служби безпеки банку та повідомили, що хтось намагається придбати товар в Інтернет-магазині вартістю 850 гривень через її банківську картку. Щоб не допустити цього необхідно провести ряд банківських операцій. В результаті чого вона втратила 15 тисяч гривень, а зв’язок з абонентом став недоступним.

За заявою потерпілих про злочин у поліції відкрили кримінальні провадження за ч.1 ст.190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України та ведуть пошуки зловмисників.

Поліцейські вкотре звертаються до громадян з проханням : не довіряти незнайомим співрозмовникам. Коли Ви раптом отримаєте телефоном пропозицію пов’язану зі здійсненням будь-яких банківських операцій по картці, краще відразу кладіть слухавку та телефонуйте безпосередньо до свого банку за діючими номерами, які знаходяться на зворотному боці банківської картки, або ж виділіть час та негайно прямуйте до відділення того банку де вас обслуговують.

Пам’ятайте, що збереження вашого майна залежить тільки від вашої пильності та свідомості.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: