На Сумщині рятувальники проводять роз’яснювальну роботу з відпочивальниками на водоймах

10.08.2021

Через теплу та суху погоду кількість людей на водоймах не зменшується. Проте не можна забувати, що такий відпочинок потребує крайньої обережності. Для того щоб запобігти нещасним випадкам та навчити громадян основним вимогам безпеки, працівники підрозділів Служби порятунку проводять активну інформаційно-роз’яснювальну роботу на водних об’єктах.

Зокрема, 9 серпня в Сумському районі співробітники районного управління Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області відвідали місця відпочинку населення поблизу водойм. З відпочивальниками провели застережувальні бесіди щодо дотримання вимог безпечної поведінки. Інспекторський склад наголосив, що купатися треба лише у спеціально відведених та обладнаних для цього місцях. Перебуваючи на водоймах треба слідкувати один за одним, щоб в екстремальній ситуації встигнути вчасно надати необхідну допомогу. В жодному разі не заходити у воду в нетверезому стані та не дозволяти робити це іншим. Особливої уваги потребують діти. Необхідно постійно не випускати їх з поля зору та роз’яснювати малечі про небезпеку водойм. Для кращого засвоєння отриманої інформації присутні отримали тематичні пам’ятки.

Такі профілактичні зустрічі нагадують людям про необхідність бути обережними у повсякденному житті. Виконання простих правил безпеки дозволить зберегти життя та здоров`я не лише собі, а й іншим людям. Тому рятувальники й надалі проводитимуть відповідні заходи.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: