У Сумській ОДА шукають вільні землі для нових лісів

10.08.2021

Перший заступник начальника Сумського ОУЛМГ Віталій Ігнатченко і начальник відділу лісового господарства Сумського ОУЛМГ Анатолій Омельченко зустрілися із заступником глави Сумської ОДА Тарасом Савченко. Йшлося про заплановане в першій декаді серпня спільній нараді за участю лісівників, голів територіальних громад та Госгеокадастром по виявленню самозаліснених і придатних для створення лісів земельних ділянок державної та комунальної форм власності. Надалі такі ділянки планується використовувати для створення на них лісу. На сьогодні облдержадміністрація вже направила листи главам ОТГ із проведення аналізу та виявлення таких земель на територіях громад.

Анатолій Омельченко зазначив, що щорічно в розплідниках лісогосподарських підприємств вирощується до 12 млн. Стандартних сіянців головних лісоутворюючих порід. 8,5 млн. – використовується для проведення в області лісокультурної кампанії, решті посадковий матеріал реалізують лісокористувачам з інших регіонів. Так, використовуючи навіть наявні можливості, лісівники вже частково готові до створення нових лісів. Поряд із цим потужності теплиць і розплідників області готові збільшити обсяги вирощування якісного посадкового матеріалу до 20 млн. штук сіянців в рік. Проблемне питання – землі, але це не в компетенції лісівників.

Довідка: загальна площа земель лісового фонду області становить 452 100 га, з яких вкрито лісовою рослинністю 425 тис. га, лісистість території становить 17,9%. Для оптимальної лісистості  20% необхідно додатково створити близько 36 тис. га нових лісів.

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: