Ремонт пр. Лушпи в Сумах – під питанням

10.08.2021

На нараді в сумській мерії 9 серпня директор КП «Шляхрембуд» Олександр Вегера заявив про критичну ситуацію на об’єктах – проспекті Лушпи і вул. 20 років Перемоги. «Треба вирішити – продовжувати тут роботи або поставити на цьому хрест», – запропонував він меру Сум Олександру Лисенко.

Йдеться про два найбільших дорожніх об’єкти на цей рік – ремонт пр. Лушпи і розширення дороги на вул. 20 років Перемоги на перетині з вул. Петропавлівською і Г. Кондратьєва. Тендери на обидві ці ділянки вже пройшли, їх переможцем стало КП «Шляхрембуд», тільки ось із фінансуванням не склалося. На 20 років Перемоги грошей взагалі немає, а з проспекту 50 млн зняв екс-губернатор Сумщини Василь Хома. Пізніше новий голова ОДА 25 млн пообіцяв – за умови виділення містом ще 25, але тепер, як з’ясувалося, на роботи на проспекті потрібно проводити новий тендер – і робити це буде ДП «Дороги Сумщини» …

– Тендер не оголошений досі, а якщо його проводити навіть сьогодні, то роботи почнуться тільки в жовтні, – говорить Олександр Вегера. – І ще одне – на вул. 20 років Перемоги навіть підготовчі роботи, які ми почали без фінансування, зараз припинені. Але 95% сумчан вважають, що дорогу робити там необхідно, причому найближчим часом. Так що треба вирішувати… Я пропонував виділити кошти на 20 років Перемоги, але депутати не підтримали.

На це обурення головного дорожника Сум градоначальник відповів досить туманно: «Вул. 20 років Перемоги – це не перехідний об’єкт, його треба починати і закінчити. Якщо будуть фінансові можливості…».

Схоже, такими темпами в обласному центрі в цьому році може накритися ремонт і пр. Лушпи, і вул. 20 років Перемоги…

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: