У Сумах пункт масової вакцинації почав працювати з 1,5-годинним запізненням

13.08.2021

У пункті масової вакцинації у ТРЦ “Київ” в Сумах 12 серпня друга зміна почала щеплювати із півторагодинним запізненням. Мали розпочати роботу о 15:00 й працювати до 19:00. Натомість, розпочати щеплення о 16:30.

На 15 годину до пункту вакцинації прийшли десять людей. Ольга Свириденко розповіла, що довелось покинути. “Не дочекалися, і тепер не відомо, коли знову прийдемо”, – каже вона.

Євгеній Биченко прийшов після роботи. Кааже, що вирішив зробити щеплення дорогою додому, а тепер доведеться чекати на вихідні.

Вакцинують у торговельно-розважальному центрі з 24 липня. Ввели другу зміну тут із 28 липня. Щеплюють бригади із різних медичних закладів міста. Чому запізнились, розповіла заступниця начальника обласного управління охорони здоров’я Галина Хомета.

“Це пов’язано з певними нестиковками у графіку приватного центру, який мав би прислати бригаду. Ми винесли урок із цього. Будемо слідкувати більш жорстко за им, щоб бригада на щеплення прибували вчасно, контролювати їх роботу”, – сказала вона.

За її словами, центр і далі працюватиме увечері, хоч в цей час кількість людей не висока.

На заміну медикам приватного центру, які не вийшли на щеплення, приїздила мобільна бригада із центру первинної медико-санітарної допомоги №1. Приїхали після закінчення робочого дня, розповіла лікарка загальної практики Вікторія Забара.

Щеплювали охочих вакциною «Pfizer», одна її ампула розрахована на шість людей.

Один із тих, хто вакцинувався – Ігор Дрига. Розповідає, що давно хотів зробити щеплення, але не було часу. “Зараз черг немає, тому, я думаю, пів години можна виділити у будь-який час, відпроситися на роботі”, – сказав Олексій Чалик, який теж зробив щеплення.

За словами лікарки Вікторії Забари, їхня бригада за вечірню зміну вакцинувала 12 людей. За словами ж Галини Хомети, з початку роботи центру щепилося майже 5 тисяч людей.

suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
01.05.2024 Договір оренди комерційної нерухомості: як його правильно оформити
01.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 30 вибухів
01.05.2024 Нардеп Михайло Ананченко розповів деталі про роботу проєкту «Код пам’яті»
01.05.2024 6 місяців вважали зниклим безвісти: у Ромнах попрощаються із полеглим захисником Сергієм Передрієм
01.05.2024 У Сумах до Великодня влаштовують благодійний майстер-клас
01.05.2024 В одному з сумських будинків немає світла через стоки в підвалі

Коментарі: