СумДУ розширює партнерські взаємини з освітніми закладами КНР

13.08.2021

11 серпня Сумський державний університет відвідав представник Шансінського аграрного університету (Китайська Народна Республіка) Ван ЦЗЮНЬЧЖУН.

Він зустрівся з першим проректором СумДУ Сергієм ЛЄОНОВИМ, представниками структурних підрозділів.

Візиту передували письмові перемовини щодо навчання китайських студентів в СумДУ. Як повідомив уповноважений для переговорів представник китайської сторони, 120 студентів Шансінського аграрного університету мають бажання освоювати магістерські програми у Сумському державному університеті за широким спектром спеціальностей. Передусім, найбільший інтерес викликають спеціальності економічного спрямування та менеджменту. Також у зоні зацікавленості – медицина, фізична культура, інженерія.

Учасники зустрічі обговорили конкретні питання щодо можливостей та формату навчання китайських студентів в нашому закладі, у тому числі, умов прийому, зважаючи на карантинні обмеження в Китаї на міжнародні поїздки.

Сергій ЛЄОНОВ запевнив представника китайської сторони, що СумДУ усіляко сприятиме реалізації спільного проєкту із закладом-партнером.

У рамках візиту пан Ван ЦЗЮНЬЧЖУН ознайомився з освітніми потужностями Сумського державного університету, матеріально-технічною базою закладу.

Позитивна налаштованість зустрічі, конструктивність діалогів дозволяють говорити про перспективи розвитку українсько-китайських взаємовідносин в галузі освіти.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: