“Колись тут був тракторний парк і ферма, а зараз тиша”: Як виглядає покинуте село на Сумщині

14.08.2021

До уваги читачів фоторепортаж із Радіонівки Ямпільського району – старовинного словянського поселення, історія якого сягає VIII-XIII ст. (якщо вірити книзі «История городов и сёл Украинской ССР», що була надрукована у Києві в 1980 році), пише yampil.info.

Колись тут було підсобне господарство Свеського насосного заводу, тракторний парк та ферма. А зараз тиша – навіть не гавкають собаки, бо ці тварини потребують господарів. А ще посеред села в кущах майоріє Монумент загиблим мешканцям, народна тропа до якого заростає бур’яном, як і все село загалом…

Автор фото – Едуард Баранов, який започаткував пПроект «Без людей». «Ідея проекту та моєї діяльності взагалі полягає в доведенні до суспільного загалу думки, що можливо не треба шукати долі за морями, бо вона може бути поруч…Можливо, це надмірно патетично, але автор робить це саме з любові до цієї землі, бо іншої у нього немає… Також вважаю свою діяльність більш чесною та реалістичною, на відміну від «журналістів – грантоїдів»  на коштовних позашляховиках, мета яких зафільмувати з коптера «жахливу реальність» та найдорожче її продати. Або взагалі взяти з інтернету застарілі демографічні данні, що не відповідають дійсності та зі свого офісу поширити це, як правду, в тому числі з використанням знімків з мого проекту», – наголошує автор.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: